home content

LAY'S LEESVOER

De lekkerste chips, het grootste assortiment! Lay’s chips worden al ruim 60 jaar zorgvuldig bereid met de allerlekkerste aardappelen en de beste ingrediënten. Lay’s chips zijn er naar ieders smaak en voor elk moment van de dag. Naast de gewone chips van Lay’s is het assortiment in de loop der jaren uitgebreid met Lay’s Superchips, Lay’s Light, Lay’s Sensations, Lay’s Oven chips, Lay’s Oven Crunchy Biscuits, Lay’s Oven Crispy Thins & Lay’s Oven Pita Bites, Lay’s Sticks, Lay’s Deep Ridged en Lay’s Pops.

Lay’s gebruikt voor zijn chips alleen de beste aardappelen. Daarnaast is Lay’s voorloper op de chipsmarkt als het gaat om het continu verbeteren van zijn producten. In 2007 was Lay’s de eerste chipsfabrikant die al zijn chips in 100% SunSeed® olie is gaan bereiden, een speciale zonnebloemolie die van nature rijk is aan onverzadigde vetten. In 2010 heeft Lay’s, voor een groot deel van het assortiment, het zoutgehalte met 25% verminderd ten opzichte van de oude Lay’s receptuur. En de smaak? Die is onveranderd lekker gebleven.

about content

1932

In een Amerikaanse stad, Nashville, begint Herman Lay zijn eigen bedrijfje dat chips distribueert in de regio. Vijf jaar later heeft hij al 25 medewerkers in dienst. Niet lang daarna besluit hij zelf chips te gaan produceren, dit is het begin van H.W. Lay & Company, nu beter bekend als Lay’s.

about content

1853

In 1853 bakte de Amerikaanse kok George Crum bij toeval de allereerste chips. Een gast vond zijn gebakken aardappels te dik gesneden en stuurde deze terug naar de keuken. Crum sneed de aardappels toen zo dun dat ze niet meer met een vork gegeten konden worden. Deze aardappelschijfjes werden zo lekker gevonden dat ze vast op de menukaart werden gezet.

about content

1958

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar eind jaren 50 had nog bijna niemand in Nederland gehoord van chips. Chips zijn pas naar Nederland gekomen toen aardappelboer Gerrard Kistemaker op zoek was naar een manier om nog meer aardappelen te verkopen. Van de Engelse chipsverkoper Frank Smith leerde hij hoe hij chips moet maken. Samen richten ze vervolgens de eerste Nederlandse chipsfabriek in Broek op Langedijk op. De naam Smiths is dan ook te danken aan een van deze grondleggers; Frank Smith. Deze fabriek wordt nog steeds gebruikt om chipjes in te maken!

about content lays

2001

De oude vertrouwde aardappelchips staan vanaf nu onder de merknaam Lay’s in de schappen. De vrolijke zoutjes, zoals Hamka’s, Wokkels, Nibb-it, Chipito en Bugles vind je nog steeds in de winkels onder het merk Smiths.

patajie jopple

2010

Lay’s organiseert de eerste Lay’s Maak de Smaak campagne, waar Nederland wordt uitgedaagd om mee te denken met de nieuwe Lay’s smaak. Een daverend succes waarbij 700.000 smaakinzendingen worden ingezonden. En de winnende smaak, Patatje Joppie, is nog steeds favoriet bij velen.

red battle

2012

Lay’s vraagt in de Maak de Smaak - The Battle campagne opnieuw naar smaakideeën van de consument. Na het grote succes van Patatje Joppie in 2010, introduceert Lay’s in 2012 de overheerlijke Spicy Reggae Chicken!

2016

Sinds april zijn producten die voorheen onder het merk Smiths vielen onderdeel geworden van de Lay’s en Cheetos merken. Om je wat te vertellen over de geschiedenis en de overgang van producten als Hamka's en Bugles van Smiths naar Lay’s te vieren, hebben we een filmpje gemaakt. Bekijk de video door op de button te klikken. Have fun!

snacks portfolio

2020-2021

Het Lay's logo en onze producten zijn in een nieuw jasje gestoken! Aan de heerlijke smaak is natuurlijk niets veranderd! Heb jij het nieuwe design al gezien?